Cijena

Cijena od - do:: -

Kategorija hotela

Hotelski sadržaji


XPERIA SARAY BEACH

ALANJAHoteliRezultat pretrageAlanja 


Alanja, grad smješten na jugoistoku mediteranske obale, udaljena je 120km od aerodroma u Antaliji i predstavlja jedan od najljepših turističkih centara na turskoj rivijeri. Smještena je u velikom zaljevu, između planine Taurus na sjeveru i Sredozemnog mora na jugu. 
Za ljubitelje pješčanih plaža hoteli u centru Alanje su odličan izbor. Jedna od najljepših turskih plaža, poznata kao Kleopatrina plaža, prostire se od centa grada ka zapadu, a plaža Kejkubat ka istoku. 
Alanja je u antičko vrijeme bila pomorska baza poznata pod imenom Coracesium. Grad je osnovan još u 4. vijeku p.n.e, a za vrijeme vladavine Seldžuka ovaj grad menja ime u Alainye. Tek 1935. godine, kada je Kemal Paša Ataturk posetio ovaj grad, nazvao ga je Alanja.
Najimpozantnije obilježje je svakako tvrđava sagrađena u periodu vladavine Seldžuka. Duga je 7 km i sa preko stotinu kula jedna je od najpoznatijih tvrđava u ovom dijelu Mediterana. Gradom dominira osmougaona Crvena kula, simbol Alanje, koja je jedinstvena po svom arhitektonskom rješenju. Danas se u ovoj kuli nalazi Etnografski muzej.
U samom centru grada možete posjetiti Dalmataš pećinu gdje se mogu viditi posebne formacije stijena. Brodom možete posjetiti Fosforlu pećinu sa fosforescentnim kamenjem, Kizlar pećinu gdje su pirati držali svoje zarobljenice i Asiklar pećinu, pećinu ljubavnika.

Ovaj grad danas predstavlja predivni turistički centar sa mnoštvom hotela, restorana, kafića i barova, ali takođe i 3 plaže sa plavom zastavom. 
Od gradskog parka, put ide duž obale do luke, pored koga su brojni butici rukotvorina, kože, odjeće, nakita. 
Područje Alanje odlikuju veoma izraženi kontrasti - duge plaže i hladne planinske rijeke, drevne ruševine i moderni hoteli, Orijent i Evropa na jednom mjestu. 
U Centrotours ponudi nalaze se najbolji hoteli ove regije.
Rezultata je pronađeno 0 stranice
Prikaži po